Манчестър Юнайтед приема Атлетико (Мадрид) в реванш от осминафиналите в Шампионска лига. Oчакваният с огромен интерес двубой е от 22:00 часа на "Олд Трафорд". 

Първият мач в Мадрид завърши 1:1, след като "червените дяволи" се спасиха от поражението с гол на резервата Антъни Еланга в 80-ата минута. Надеждите тази вечер са свързани с Кристиано Роналдо, който през уикенда блесна с хеттрик при победата с 3:2 срещу Тотнъм във Висшата лига.

"Дюшекчиите" са една от любимите му жертви. 37-годишният португалец е вкарал 25 гола на Атлетико (Мадрид) с екипите на Реал (Мадрид) и Ювентус.  
 
Бруно Фернандеш и Люк Шоу, които прекараха коронавирус, подновиха тренировки и се очаква да се завърнат в титулярния състав на Ралф Рангник.

Атлетико (Мадрид) значително подобри представянето си и е в серия от 4 поредни победи в испанското първенство. Диего Симеоне обаче има доста проблеми за реванша тази вечер. Контузени са Тома Льомар, Матеус Куня, Шиме Върсалко и Даниел Вас, а Яник Ферейра-Караско е наказан. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Другият реванш тази вечер противопоставя Аякс и Бенфика. Срещата в Лисабон завърши 2:2 и всичко ще се решава на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам. Домакинството леко наклонява везните в полза на Аякс. Статистиката също е на страната на гранда от Амстердам, воден от треньора Ерик тен Хааг. Аякс няма загуба в последните си 7 срещи с Бенфика от 1969 година насам (от общо 8 мача). През 2018 г. двата тима се срещнаха в груповата фаза на Шампионската лига - 1:1 в Лисабон, а след това Аякс се наложи с 1:0 с гол в добавеното време на Нусаир Мазрауи. 
 
В Аякс и в този двубой залагат най-големи очаквания на голмайстора Себастиан Алер, който не спира да бележи от началото на сезона. В първата среща 27-годишният национал на Кот д`Ивоар се разписа, но си заби и автогол. Алер има 19 попадения в Ередивизи този сезон.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - 1/8-ФИНАЛИ, РЕВАНШИ:

Manchester United FC
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АТЛЕТИКО (Мадрид) Club Atlético de Madrid
1:1 в първата среща

Днес от 22:00 часа 
Пряко по MAX Sport 3
Манчестър,
стадион "Олд Трафорд"
Съдия: Славко Винчич (Словения)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Дaвид де Хеа, Далот, Рафаел Варан, Хари Магуайър, Люк Шоу, Фред, Скот Мактоминей, Джейдън Санчо, Бруно Фернандеш, Пол Погба, Кристиано Роналдо
Контузен: Хийтън
Наказани: няма
Треньор: Ралф Рангник 
 
Атлетико (Мадрид): Облак, Савич, Фелипе, Рейнилдо, Йоренте, Де Паул, Коке, Е. Ерера, Р. Лоди, Ж. Феликс, Л. Суарес
Контузени: Куня, Вас, Върсалко
Наказан: Ферейра-Караско, Льомар  
Треньор: Диего Симеоне 

Баланс: 3 мача, 1 победа за Атлетико, 2 равенства, г.р. 5:2 за Атлетико

AFC Ajax
АЯКС - БЕНФИКА SL Benfica
2:2 в първата среща

Днес от 22:00 часа 
Пряко по МАX Sport 4

Амстердам, ст. "Йохан Кройф Арена" 
Съдия: Карлос дел Серо Гранде (Испания)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Aякс: Андре Онана, Нусаир Мазрауи, Юриен Тимбер, Лисандро Мартинес, Дейли Блинд, Дейви Клаасен, Раян Гравенберх, Антони, Стивън Бергхуис, Душан Тадич, Себастиан Алер 
Треньор: Ерик тен Хааг 

Бенфика: Одисеас Влаходимос, Валентино Ладзаро, Николас Отаменди, Ян Вертонген, Алехандро Грималдо, Рафа Силва, Юлиан Вайгъл, Адел Таарабт, Евертон, Гонсало Рамос, Дарвин Нунес 
Tреньор: Нeлсон Верисимо 

Баланс: 8 мача, 1 победа за Бенфика, 3 равенства, 4 победи за Аякс, г.р. 12:7 за Аякс