Пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розбер останаха далеч назад в класирането след първите две свободни тренировки преди Гран при на Сингапур. Двамата обаче обясниха, че за момента са си свършили работата. В болидите им са направени сериозни подобрения и сега е било необходимо да се види как точно работят новите системи.

“Имахме две продуктивни сесии, но все още нямаме реална представа за картината. Трябва да разгледаме информацията, която успяхме да извлечем днес. Карахме с новите части и колата изглеждаше добре. В края на втората тренировъчна сесия имах проблем със спирачките и се наложи да се прибера по-рано в бокса. Сега основната ни работа е пред компютрите – да анализираме информацията от деня и да видим до къде сме стигнали. Така ще разберем, какви са шансовете ни за уикеда", коментира Шумахаер, който даде 11-о време за деня.

Съотборникът му Нико Розбер се нареди 8-и във втората тренировъчна сесия, но също обясни, че колата за сега е загадка за него.

“Денят беше натоварен, защото трябваше да разучаваме новите подобрения. Винаги отнема време, докато разбереш как работи всичко по колата. Тази вечер има какво да разглеждаме, събрахме доста информация. Като цяло мисля, че имаме прогрес, но е твърде рано за каквито и да е прогнози затова накъде може да се развият нещата през уикенд", заявява Розберг.