Славия победи с 3:2 словенския Мура в четвърта си контрола от зимния лагер в Турция за първия си успех след три поредни загуби. Мачът беше белязан от грубата на игра на съперника в края на срешата, което доведе дои два червени картона и меле на терена.

Славия започна мача по отличен начин и откри резултата още в четвъртата минута. Йон Бакеро центрира към наказателното поле, където капитанът Радослав Кирилов засече кълбото в мрежата на противника (1:0).

Радостта на "белите" обаче не продължи дълго, след като само 5 минути по-късно Мура възстанови равенството. Словенците изсипаха към пеналтерията балонна топка от фаул, а Кай Ципот се извиси над всички и засече във вратата на Вуцов (1:1).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Само няколко секунди по-късно столичани отново излязоха напред в резултата. Радослав Кирилов получи подаване в наказателното поле и намери по страхотен начин Йон Бакеро, който само трябваше да подложи крака си и да довкара топката от непосредствена близост (2:1).

Отговорът на Мура отново не закъсня. "Белите" сбъркаха при изнасянето на топката, а Томи Хорват се възползва от това. Той стреля технично извън наказателното поле, а кълбото влетя неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Светослав Вуцов (2:2).

В 20-ата минута Кристиан Добрев бе фаулиран в наказателното поле, а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Иван Минчев се нагърби с изпълнението на наказателния удар и хладнокръвно изпрати противниковия вратар в обратния ъгъл - 3:2.

В 33-ата минута футболист в черно-бяло опита да изненада Вуцов с изстрел от малък ъгъл, но стражът на Славия прояви рефлекс и се намеси по много добър начин.

Второто полувреме започна равностойно, а в 60-ата минута футболист на Мура получи директен червен картон, след като извърши грубо нарушение в гръб срещу Кемело Нгуена.

Десет минути по-късно словенците бяха близо до това отново да изравнят, но мощният изстрел от дистанция срещна горната греда.

Малко преди края на редовното време отборът на Мура получи нов червен картон - отново заради нарушение срещу Кемело Нгуена.  В самия край на мача Нгуена изпусна нервите си и на терена настана масово меле.

СЛАВИЯ - МУРА 3:2
1:0 Кирилов (4), 1:1 Ципот (9), 2:1 Бакеро (12), 2:2 Хорват (15), 3:2 Минчев (20) дузпа

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022