Вратарят нa Славия Георги Георгиев е един от дебютантите в националния ни отбор, който е с нов селекционер - Георги Дерменджиев. 31-годишният страж заслужи доверието на бившия треньор на Лудогорец и Левски, като ще се конкурира в "А" тима с Пламен Илиев и Николай Михайлов.

Георгиев успя да се утвърди на вратата на Славия, измествайки легендата Георги Петков и Антонис Стергиакис. 

Привлеченият преди една година от Верея страж записа 12 мача за "белите" в 16-те кръга от първенството този сезон. Георгиев не е единственият вратар на Славия с повиквателна за национален отбор.

Другият "бял" страж, подготвян от треньора на вратарите Радостин Станев - Антонис Стергиакис (на снимката с Георги Петков и Радо Станев), отново е част от младежкия национален тим на Гърция.  

20-годишният талант и съотборниците му гостуват утре в Единбург на Шотландия в ключов мач от евроквалификациите. Гърците са втори в групата със 7 точки от 3 мача. Шотландците имат само точка повече (8) от 4 изиграни двубоя до момента.

В момента Славия има и трети национален вратар. Юношата Никола Виденов е част от юношеския ни национален тим до 19 години, воден от селекционера Ангел Стойков. Tреньор в Славия му е Николай Чавдаров, който е част от щаба на Александър Димитров в младежкия ни национален отбор. 

Талантите ни до 19 години в момента са нa европейска квалификация в Турция, като спечелиха първата си среща - 3:1 над Черна гора. В събота селекцията на Ангел Стойков играе с Армения, а на 19 ноември срещу домакина Турция. 

Повиквателните нa тримата "бели" вратари не са случайни. Определено и селекционерите на различните национални гарнитури забелязват потенциала, а и израстването на кадрите на Славия, подготвяни от Радо Станев и Николай Чавдаров. Ветеранът Георги Петков, който е врял и кипял във футбола, също помага на колегите си с ценния опит, натрупан през годините. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ