Славия се класира за 1/8-финалите за Купата на България, след като обърна като гост Марица в Пловдив и надделя с 3:1. "Белите" изоставаха на почивката, след като Веселин Марчев се разписа в 39-ата минута. Ерол Дост, Питър Макрилос и Георги Вълчев обаче бяха точни за столичани през второто полувреме.

Двубоят в Пловдив бе равностоен, като "белите" имаха леко предимство. Те обаче не успяха да го оползотворят и изненадващо допуснаха попадение в последните минути на първата част, когато Марчев успя да прати топката във вратата на Славия.

Явно казаното в съблекалнята на почивката е повлияло и през втората част столичани бяха променени. Те успяха да обърнат развоя изцяло в своя полза още преди да са изтекли 15 минути от второто полувреме. Първо за 1:1 се разписа Ерол Дост в 52-ата минута, а малко след него Макрилос направи 2:1 в полза на тима на Златомир Загорчич.

В последните секунди на двубоя Славия вкара и трети гол чрез Георги Вълчев от дузпа, с което си подпечата класиране на 1/8-финалите на турнира.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - 1/16-финали