ЦСКА приема Славия в мач от 7 кръг на efbet Лигата. Лидерът в класирането на гостува на стадион „Българска армия“ днес от 20:45 часа. „Червените“ не само ще опитат да спечелят четвъртата си поредна победа в шампионата, но и ще бранят 10-годишния си рекорд без загуба от „белите“ на собствения си стадион.

За последно Славия спечели на „Армията“ на 15 октомври 2011 г. Резултатът беше 2:1 да гостите, а ЦСКА регистрира единствената си домакинска загуба през сезон 2011/12. Илия Илиев даде аванс на Славия още в шестата минута, а в 24-ата Николай Божов удвои от дузпа. Едва в края на мача Янис Зику върна едно попадение за „армейците“.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов няма загубен мач, когато начело на съперника е настоящият наставник на Славия Златомир Загорчич. Двамата имат общо три сблъсъка един срещу друг на треньорското поприще и Екзекутора на Ливърпул има две победи (по 1:0). Една среща е завършила при равен резултат (0:0). И трите двубоя са в периода 2013-14 г., когато Младенов е начело на ЦСКА, а Заги е наставник на Литекс.

ЦСКА София (Bul)ЦСКА – СлавияСлавия София

Днес от 20:45 часа по Диема Спорт
София, „Българска армия“
Съдия: Георги Кабаков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Турицов, Матай, Лам, Жеферсон, Юга, Мухар, Йомов, Кери, Вилдсхут, Кайседо
Контузени: Вион, Кох, Чарлз
Наказани: няма

Славия: Вуцов, А. Христов, Виячки, Велков, Томбак, Валчев, Стоев, Дост, Кирилов, Макрилос, Сораков
Контузени: Керчев, Соарес
Наказани: няма

Баланс за първенство: 139 мача, 74 победи за ЦСКА, 41 равенства, 24 победи за Славия, г.р. 215:122 за ЦСКА

Efbet Лига - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа