Новият треньор на Славия Златомир Загорчич говори при официалното си представяне като наставник на "белите". Сърбинът с български паспорт се завърна в тима, след като напусна през септември и определи отсъствието си като "отпуск". Загорчич подчерта, че не се е поколебал, когато е получил предложението от президента Венцеслав Стефанов.

"Не съм се колебал да се завърна в Славия. Върнах се, за да си помогнем. Отпуската ми свърши. Надявам се да направим това, което Славия заслужава. Всички мачове са важни за нас. Няма място за подценяване. Трябва да изиграeм тези четири мача, които предстоят. След това има още четири. Трябва да ги изиграем сериозно. Славия заслужава по-добри резултати и ще ги постигнем".

"В живота няма нищо лесно. Трябва да си вярваме и да се раздаваме на терена. Убеден съм, че ще постигнем целите си. Видях се президента, стиснахме си ръцете и това е. Винаги има трудности. Има качество в отбора. Видях настроение в тима. Има доста млади играчи, доста промени откакто си тръгнах. Вярвам, че ще направим това, което трябва. Винаги трябва да се гледа напред". 

"Очаквам тежък мач срещу Арда. Те са добър отбор. Аз обаче вярвам, че футболистите ни ще се раздадат на 100% и ще спечелим мача. Емил Стоев само има проблеми с рамото. Славия има добър кондиционен треньор, играчите са добре подготвени и мисля, че няма да има проблеми".

"Имах други предложения. Не съм ги отказал, просто в последния момент не станаха нещата", каза сърбинът.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството