Мисли ли за оттегля от сноуборда Александра Жекова? Този въпрос възникна след днешния финал в бордъркроса на Олимпиадата в Сочи, където Сани завърши пета. В интервюто си след състезанието Жекова каза, че иска да довърши сезона, след което ще бъде направена равносметка и ще се прецени дали ще участва и на Олимпиадата в Пьонгчанг през 2018 година.

"Още е рано да мислим за това. Сега не мога да говоря за бъдещето си в професионалния спорт", каза Жекова, което породи коментари и опасенията на почитателите й, че скоро може да не я виждат по белите писти.

Сани обаче успокои всички, като отговори по следния начин на профила си във "Фейсбук": "Не се отказвам от спорта :)!... Но е малко рано и несериозно да планирам финала в Пьонгчанг след 4 години от сега..."

"Скъпи приятели, бих искала да Ви благодаря с цялото си сърце за невероятната подкрепа днес :)!!! Благодарна съм за всички прекрасни неща, с които животът ме е дарил... за трудностите, изпитанията, сладките победи, прекрасното семейство и приятели... Беше много трудно състезание и аз дадох всичко от себе си, имайки предвид не отличното физическо състояние, в което се намирах, в следствие на контузията... Да, допусках грешки и има още какво да уча :)... Но съм много щастлива, че все пак сме сред най-добрите :)! Благодаря ви!!!", обърна се Сани към многото си фенове, които я засипаха с похвали за отличното й представяне.

"Уникално е, не се описва с думи", заяви пък майката й Александра Жекова - Божана. Тя пристигна специално в Сочи за старта на Сани като част от инициативата "Благодаря ти, мамо" на един от спонсорите на Игрите.

Според нея сноубордистката ни е направила колебливо първо спускане. "Последният рън обаче беше показателен. Там й е мястото. Просто трябваше да остане трета. Не ми е мъчно обаче. Всички са ужасно силни и аз се радвам, че тя е тук и успя да покаже, че е една от най-добрите", каза още пред камерата на ТВ7 Божана Жекова.

Тя призна, че цялата подготовка на Сани й коства много труд и постоянство. "Ако човек след загуба се демотивира, това ще е фатално. Всяко едно състезание е изключително различно от предходното. По принцип не могат да се правят прогнози. Тук е много трудно трасето. Видях, че снегът е доста специален за каране. Това, че тя успя да стигне до големия финал е показателен, че си е свършила добре работата", сподели още Жекова.

Майката на Сани разкри, че преживява и паданията на другите момичета, защото всички са като едно семейство. "Те са като сестрички, приятелки. Конкурентки са само на пистата. Сани също е преживяла тежко паданията на момичетата преди нея, защото горе на старта имат информация какво се случва. Дори получих такъв sms, че малко ги е мислила и двете, които паднаха. Именно това я е накарало да дръпне ръчната за квалификацията", разкри Божана. Тя каза също, че всичко зависи от самата Сани дали ще остане да се състезава до Игрите в Пьонгчанг след 4 г.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg