Александра Жекова, която се превърна в истински герой за България на Олимпиадата в Сочи, благодари за страхотната подкрепа, оказана й не само от трибуните, а от всички, които й стискаха палци пред телевизионните екрани. Жекова завърши пета във финала на бордъркроса, като реално беше в тройката и щеше да вземе бронзов медал, но заради намесата на италианката Микаела Мойоли всичко беше опропастено. Въпреки случилото се преди последния скок, Сани заяви, че не съди съперничката си.

"Доволна съм донякъде. Наистина се радвам и се надявам всички да се радвате за мен. Много добре се движех. Малшанс, че ситуацията беше такава. Смятам, че това е един отличен резултат. Да, може да се каже, че италианката ни отне бронзовия медал. Но това е спортът, всички тези момичета са достойни за уважение. Всички ние имахме много голяма тежест на плещите си - да представяме родината си. Много е трудно. Не мога да я съдя за това, което се случи", заяви пред камерата на БНТ Сани Жекова.

"Мислех само за снега и мисля, че това ми помогна, защото направих добро каране, независимо от условията. Оценявам факта, че съм тук. Наслаждавах се на публиката. За мен това е победа! Благодаря на хората в България. Хора, много ви обичам! Продължавайте напред и гонете мечтите си", обърна се Жекова към зрителите.

"Още е рано да мислим за Олимпиадата в Пьонгчанг през 2018 година. Сега не мога да говоря за бъдещето си в професионалния спорт. Трябва първо да направя равносметка и да помислим дали наистина бихме могли да поемем всички ангажименти и натоварване, ако приема да се състезавам на още една Олимпиада. Много е рано сега да кажа какво би се случило", завърши чаровната Сани Жекова, която не обели нито дума за счупената опашка, след като баща й Виктор разкри за контузията й.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg