Мартен Фуркад спечели олимпийския златен медал в преследването на 12,5 километра в биатлона. Нашите представители Красимир Анев и Владимир Илиев пък имат напредък, след като постигнаха по-добри класирания в сравнение със спринта на 10 километра в събота. Тогава Анев беше 49-и, а днес зае 48-ото място. В събота Владимир Илиев завърши 60-и, а в преследването е 55-и.

Французинът Фуркад спечели надпреварата с време 33:48.6 минути, като направи една допусната грешка в третата стрелба. Сребърният медал е за Ондрей Моравец (Чехия), а бронзът - за Жан-Гийом Беатрикс (Франция).

Един от най-опитните състезатели Оле Ейнар Бьорндален не успя днес да стане най-великият зимен олимпиец в историята. 40-годишният норвежец остана на косъм от рекорден 13-и медал, тъй като завърши на четвърто място, на по-малко от 2 секунди след третия Беатрикс. Бьорндален спечели златния медал в спринта на 10 км в събота и се изравни по брой спечелени отличия на Зимни олимпийски игри с легендата в ски-бягането Бьорн Дели. Двамата норвежци са с по 12 медала, като Дели приключи кариерата си с 8 златни и 4 сребърни, а Бьорндален е със 7 златни, 4 сребърни и 1 бронзов. Днес обаче Бьорндален допусна три грешки в стрелбата (по една във втората, третата и четвъртата) и това в крайна сметка му попречи да намери място на подиума.

Надеждата на домакините за медал Евгений Юстюгов пък завърши на пета позиция.

Българинът Красимир Анев, който стартира от 49-а позиция, направи 5 грешки в стрелбата и приключи на почти 5 минути зад Фуркад. Владимир Илиев пък не може да уцели цели 7 мишени и завърши с изоставане от победителя на 5 минути и 56 секунди.

Утре в 17:00 часа е преследването при жените, а следващото състезание при мъжете е индивидуалният старт на 20 км, който ще бъде в четвъртък.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg