Набедените от мнозина за туристи на Олимпиадата в Сочи български спортисти продължават да се излагат на руска земя. Единствената ни представителка в биатлона - 21-годишната Десислава Стоянова също разочарова. Българката завърши чак 61-а в спринта на 7,5 километра.

Стоянова тръгна със стартов номер 48, допусна по една грешка при стрелбата от двете положения и в крайна сметка финишира с резултат от 23:48,1 минути.

Победителка стана Анастасия Кузмина. 29-годишната словачка извоюва златото в спринта на 7,5 километра и така спечели втората си поредна олимпийска титла, след като триумфира и през 2010-а във Ванкувър.

Кузмина не допусна нито една грешка в двете стрелби и финишира за 21:06,8 минути. Втора завърши рускинята Олга Вилюхина, на почти 20 секунди зад победителката. Трета с резултат от 21:28,5 мин. финишира украинката Вита Семеренко, като и тя не допусна грешки в стрелбата.

Изоставането на Десислава Стоянова от победителката Кузмина беше 2 минути, 41 секунди и 3 стотни. Заради лошото си представяне българката няма да стартира в преследването. За него се класират състезателките, попаднали в Топ 60, като по този начин само една позиция лиши младата ни биатлонистка от класиране за старта във вторник.

Както е известно, вчера четиримата ни представители при мъжете се представиха отчайващо слабо. Най-напред от нашите беше Красимир Анев, който зае чак 49-ото място в спринта на 10 километра.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg