Българското слабо представяне в днешния първи ден започва да намира обяснения. Най-много очаквахме от биатлонистите и в частност Красимир Анев, който обаче остана на 49-о място на 10 километра спринт. Останалите трима наши биатлонисти завършиха далеч зад него. Владимир Илиев финишира на 60-о място, Михаил Клечеров на 70-о, а дебютантът Иван Златев на 76-о.

"За тукашните условия, за това студено време, нямах ски. Ако в следващите стартове, е по-топло, имам един чифт, който върви...", заяви в ефира на БНТ Михаил Клечеров.

"Много са три грешки. За нас от България или нула или една, за да имаме шансове. С тези възможности и условия - толкова. При мен ските бяха добре. Раздадох се докрай, просто това беше максимумът, който можех да покажа на трасето. Като стрелба беше разочароващо. В последно време съм в добра стрелкова форма, нямах нито един изпуснат патрон на последните тренировки. Не знам какво се случи днес. Следва анализ с треньора, ще гледаме напред", коментира лидерът в отбора по биатлон Красимир Анев./БЛИЦ

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg