Директорът на школата на Спартак (Варна) Иван Цветанов временно застана начело на "соколите" след преминаването на Александър Томаш в ЦСКА. Специалистът с прякор Трите Хикса ще изведе варненци срещу Левски утре от 19:00 часа в срещата от 7-ия кръг на efbet Лига.

"Имам самочувствието. Вече толкова години се занимавам с футбол, предимно с детско-юношески, но имам самочувствието, че разбирам от футбол. При първата тренировка имаше някакъв емоционален срив във футболистите, защото все пак голяма част от тях са докарани от предния треньор. Нормално е да има неизвестност в тях кой ще има временен треньор, кой ще бъде постоянен треньор, но вчера нещата се нормализираха и момчетата тренираха доста добре. Амбицирани са да покажат най-доброто от себе си”, каза Цветанов.

Той разказа, че собственикът на клуб Павлин Николов се е срещнал с футболистите след завръщането си от чужбина. 

"По принцип аз обичам по-опростената система 4-4-2. Отборът се представя добре в тази система, футболистите са селектирани спрямо тази система. Отборът играе добър и комбинативен футбол, но лично аз не съм привърженик на 3-4-3 или 3-5-2. Търпелив човек съм, мога да прощавам грешки. Един нормален човек, но съм човек, който си обича професията. Иван Цветанов край тъчлинията е доста емоционален. Непрекъснато подсказвам на футболистите да заемат своите позиции", продължи Цветанов.

"Спартак вече играе съвсем друг футбол, доста комбинативен. Томаш вдигна летвата твърде високо. Мисля, че имаме своите аргументи да се противопоставим на Левски. Напрежение ще има и в двата отбора. Това е спортна среща. Надявам се да има повишен адреналин, но да преобладава горещо сърце и хладен ум. Левски е отбор, който се стреми да играе малко по-директен футбол с оглед на двамата добри централни нападатели. Играят и добре в защита. Надявам да утре да стане спектакъл", коментира специалистът, който е оптимист за постигане на победа срещу Левски. 

"Левски е доста впечатляващ при статични положения с оглед на ръста, който притежават и добрата игра с глава на футболистите им. Може би ще изпитваме някакви трудности. Аз нямам лиценз. Другата причина, поради която не бих се съгласил да водя първия отбор, е тази, че аз съм се насочил предимно в детско-юношеския футбол. Мисля, че там е моята сила”, каза Цветанов.

"Има тръпка, още повече срещу нас е такъв съперник като Левски, дразнител за всеки един отбор от провинцията. Искам да пожелая на феновете по време на утрешния мач да изживеят доста радостни моменти", допълни Цветанов.

Той коментира и раздялата между Александър Томаш и "соколите". "Тази вече спах добре, не знам как ще е вечерта преди мача, защото все пак има някакъв адреналин. Все пак излизаме да играем срещу Левски, първи мач да ръководя отбор от "А" група от много години насам, така че определено има адреналин в мен", каза Цветанов. 

"Бях предупреден, защото явно шефовете са знаели, че има някакви разговори между ЦСКА и Томаш. В понеделник бях предупреден, че трябва да имам готовност, но за мен изненадата е, че много бързо се развиха нещата след победата срещу Ботев (Пловдив). За мен доста изненадващо и бързо стана тази раздяла между Спартак и Александър Томаш", добави Трите Хикса.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025