Художествената ни гимнастика има отборен медалист в индивуалната надпревара след 17 години пауза. С чудесно представяне в квалфикацията Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се пребориха за сребърното отличие на Световното първенство в София, като пред тях остана само тима на Русия, пише "beautyinsport". За първи път от дълги години насам имаме три разкошни и равностойни състезателки, които се дърпат една друга напред, а заедно са много силен отбор.

Последният ни отборен медал е от 2001 година – бронз на Симона Пейчева и Елизабет Паисиева, която е доброволец по време на шампионата. Тогава Русия е лишена от златото след допинг скандал и българките получават бронза. Последното сребро е от 1995 година с Мария Петрова, Мила Маринова и Диана Попова. А за титлата от 1993-а вече писахме с Бранимира Маркова в състава.

Момичетата ни завършиха със сбор от 150.975 точки след много силно представяне. Еднствено Боряна на топка и Катрин на лента имаха грешки, като двете оценки отпаднаха. Русия (Александра Солдатова, Дина и Арина Аверини) взе титлата със 161.325 точки.

Бронз за специалните момичета от Италия (Александра Аджурджукулезе, Милена Балдасари и Алесия Русоя) със 147.550. Успехът е и а треньорите на Милена Жулиета Канталупи и Кристина Гюрова. Топ 6 допълват Израел, Украйна и Беларус. Големите звезди Линой Ашрам и Катерина Галкина са длъжници на отборите си.