Тренировки на свещи почнаха 7 пловдивски клуба заради безхаберието на Министерството на отбраната. Каратеки, боксьори и състезателки по художествена гимнастика от вчера са на тъмно и студено в залата на стадион "Христо Ботев". Клубовете по киокушин, таекуондо, спортна стрелба, бокс и гимнастика си плащат на Агенцията за социални дейности към МО, а оттам трябва да превеждат парите в енергото. Това явно не се е случило, защото спрели тока заради дълговете на министерството, пише в. "7 дни спорт".

"Видели сме се в чудо. Купуваме дълги кабели и ще вземаме ток от приятели от близките блокове. Имам 120 души, чиято подготовка не може да бъде прекъсната", каза президентът на АСКК Тракия сенсей Георги Попов. В клуба му тренира половината национален отбор на България, воден от 7-кратния европейски шампион Валери Димитров. В боксовия клуб имат поне 40 състезатели, около 60 са таекуондистите.
В крайна сметка идеята с кабелите не се осъществи и тренировките се проведоха с помощта на 6 газови фенера.

Потърпевши са поне 300 състезатели и треньори в Пловдив. "Много ни е интересно дали заради дълговете на МО енергото ще спре тока на ЦСКА в София?", питат пловдивчани. Не е ясно докога спортистите ще стоят на тъмно в залата на стадион "Христо Ботев"./БЛИЦ