Министерството на физическото възпитание и спорта ще усвои почти 3,5 милиона лева по проекта "Никога не е късно за ново начало". Той се осъществява с финансовата подкрепа на програма "Развитие на човешките ресурси", финансирана от ЕС чрез Европейския финансов фонд.

Спортното ведомство е осигурило 625 000 лева за ремонти на спортни бази в страната. Парите ще отидат за пълно и частично финансиране на шест проекта за изграждане и модернизиране на спортни обекти в шест общини.

Най-сериозното перо е градският стадион в Русе, за който местната община ще получи 200 000 лв, информира "7 дни спорт". Съоръжението ще бъде реконструирано и на него ще бъде поставена лекоатлетическа писта. На местната власт в Бургас пък ще бъдат предоставени 150 000 лв. за ремонт и реконструкция на плувния басейн в Младежкия културен център.

За реновирането на спортен комплекс "Осогово" в Кюстендил ще отидат 100 000 лв., а Община Димитровград ще получи 90 000 лв. за основен ремонт на стадион "Миньор". 70 000 лв. ще отидат за довършване на ремонта на седалките на стадион "Локомотив" в Дряново, а спортната зала за незрящи в бл. 52А в Студентски град ще получи 15 000 лв. /БЛИЦ