Над 70 гости почетоха юбиляра Стоян Хранов навръх неговата 70-годишнина. Председателят на СК „Левски” събра най-близките си приятели в ресторант “Спортна среща” на Националния стадион. Легенди като Боян Радев, Ваня Гешева, Нонка Матова, Таню Киряков, Сашо Томов, Сашо Костов, Бобата Жечев, Меци Веселинов почетоха един от апостолите на българския спорт. Поздравителни адреси изпратиха министърът на спорта Свилен Нейков, кметът на София Йорданка Фандъкова, шефовете на БФС и БОК Боби Михайлов и Стефка Костадинова, Васил Божков, че дори и председателят на руския гранд Динамо (Москва) генерал Тимошенко. За доброто настроение на гостите се грижеше емблематичния оркестър “Каручката”.

Хранов вече 23 години е начело на “синия” клуб, като през това време е работил с 16 министри на вътрешните работи. Малко хора знаят, че като дете Стоян мечтаел да стане авиатор. Баща му е бил летец и дори катастрофирал със самолет два пъти през Втората световна война. Бил е отговорник в Столична община за младежта и спорта, после – зам.-председател на „синия” спортен клуб, а от 1989 г. - негов председател. Полковник е от МВР.

“Гордея се, че запазихме клуба като организация. Че първи предоставихме цялата база на футбола през 1992 г. Въпреки че аз съм против този футболен модел – на клубове акционерни дружества. Ето ги резултатите, сега се виждат. Такъв резил не е имало. Но за поводите за гордост – запазихме спортното училище, материалната ни база е налице, дадохме свобода на спортните клубове и ефектът е, че се запазиха. Работихме отлично с всички институции, с общината, с МВР. И построихме божи храм в това време на безверие”, признава Хранов.