ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Големият ни талант в леката атлетика и плуването Десислава Лазарова е едва на 16 години, а вече има спечелени редица отличия от различни форуми. Тя е многократен държавен шампион не само в Царицата на спорта, а и в триатлона и акватлона (б.р. - плуване и бягане). Преди два месеца Деси демонстрира огромния си потенциал и на световното първенство по акватлон за девойки до 19 годин. На големия форум в Ибиса (Испания) завършва на шестото място. Именно тя е най-малката от всички участници. 

Странно защо обаче Българската асоциация по триатлон не я подкрепя и на този етап тя е зачеркната и все едно не съществува за тях. Това алармира пред БЛИЦ бащата на шампионката - Георги Лазаров.

Той разказа как не е получил абсолютно никаква финансова подкрепа от асоциацията за участието на световното първенство в Ибиса. 

"Никога досега не са ни помагали, нито лев не сме получили, а Деси е многократен държавен шампион и представя България", обясни Лазаров.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Бащата се принуждава да картотекира дъщеря си в Донецката областна федерация по триатлон. "Спортистите от Украйна тренират в Кранево от началото на войната и за разлика от нашата асоциация, хората се опитват да ни помогнат с каквото могат", каза Георги Лазаров.

Още по-скандално обаче е, че преди дни дъщеря му е спряна от участие в Държавната купа по акватлон в град Бяла. От 2017 година Десислава няма загуба в България на тази дисциплина. Лазаров пише до Българска асоциация по триатлон в опит да получи обяснение, защо Десислава не е допусната до старта. 

"Не ни дават никакъв отговор или причина за тяхното решение. Няма значение в кой клуб Десислава е картотекирана, след като представя само и единствено България. Асоциацията вместо да й помага да продължи да се развива, й прави спънки, но ние няма да оставим нещата така", добави Лазаров.

Деси е балкански и балкански вицешампион по триатлон, носител на множество медали по плуване на турнири у нас и в чужбина. От шест старта на държавни първенства по триатлон и акватлон в последните три години има шест държавни титли, многократен държавен шампион по лека атлетика в зала и на открито.

С изключителен финален спринт Десислава Лазарова изпревари представителките на Германия, Великобритания и Испания на Световното в Ибиса: 

 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!