Българинът Ивелин Боянов гази наред конкуренцията по билярдните маси в Испания и заслужено е №1 във втора дивизия (Сегунда "А") за 2009 година, научи БЛИЦ.

26-годишният ни сънародник живее от 6 години на Иберийския полуостров, родом е от Габрово. От следващия месец Боянов ще показва невероятните си умения в най-силната група - Примера дивисион, където се печелят и най-много пари.

В първата си среща в Луго Иво губеше с 1:5, но обърна до 6:5 и след това победи всичките си съперници. На финала отнесе с 6:2 Антонио Пелаес.

"За успеха си получих купа, златен медал и 1000 евро. На домакините не им стана приятно. Казаха ми, че обмислят да променят правилата, защото не може българин да е шампион на Испания", разказа Иво пред БЛИЦ.

Той е известен като голям фен на Реал (Мадрид). Иво не пропускаше тренировките на "белия балет", когато живееше в Мадрид. Тогава в Реал бяха звездите на световния футбол Дейвид Бекъм, Роналдо, Зинедин Зидан, Роберто Карлос, Фиго и друго.

"Когато живеех в Мадрид ходех редовно на тренировките на Реал. Успях да се сближа с "галактическите" играчи най-вече благодарение на шофьора на бразилеца Роналдо, който за жалост вече не е в Реал. Веднъж ми подариха билет за дербито с Барселона, на който пишеше, че мястото е запазено за Роналдо. Много бях щастлив. След срещата Феномена ми даде фланелката си. И с Роберто Карлос се сприятелих. Заедно сме ходили в дискотеката им в Мадрид - "Шабай". В нея не влизат случайни хора, посетителите са само с покани", сподели още Иво.

"Преди време нахлух на терена на един благотворителен мач, за да взема фланелката на Бекъм", спомня си още Ивелин Боянов, който се надява да мачка конкурентите си и в Примера дивисион.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ