Българският боксьор Стефан Иванов отпадна в четвъртфинален мач в категория до 52 килограма на квалификационния турнир за Олимпиадата в Трабзон (Турция). Нашият представител падна по точки от Нордине Убали (Франция). 19-годишният българин отстъпваше и през трите рунда на 26-годишния Убали, който има бронзов медал от световното първенство за аматьори в Чикаго през 2007 година. След последния удар на гонга петимата странични съдии записаха 18:9 точки в полза на Нордине Убали, в отделните рундове - 6:3, 7:3, 5:3 точки.

Само двама български боксьори продължават участието си в олимпийския квалификационен турнир и ще се качат на ринга тази вечер в четвъртфинални мачове. В категория до 49 килограма Александър Александров ще се боксира с Валери Сирма /Молдова/, а в категория до 91 килограма боксьор номер 1 на България за 2011 година и двукратен европейски вицешампион от Москва 2010 и Анкара 2011 Тервел Пулев ще кръстоса ръкавици с Уорън Бейстър /Англия/.

При евентуална победа тази вечер Александър Александров ще се класира за полуфиналите и с това ще спечели квота за участие в Лондон 2012. В категория до 91 килограма квота за участие в летните олимпийски игри ще получи само победителят в квалификационния турнир в Трабзон./БЛИЦ