На една ръка разстояние, малко не достигна, почти успяхме и какво ли още не минаваше през главите ни в самия край на Главния турнир по покер на Унибет Опън Златни пясъци 2010, когато нашият Симо "Buddha" Найденов отпадна на четвърто място в турнира. Каквото и да кажем, това е най-доброто българско постижение в Унибет Опън досега и най-радостното е, че се случи на родна земя.

Победата и купата, ако това е макар и малка утеха, отиват в близка Румъния, а на най-големия чек в турнир беше изписано името на Dan Murariu и сумата от 150 705 евро.

Ние обаче сме българи и затова да се върнем към българските неща в турнир и най-вече към участието на Симеон Найденов, който игра наистина страхотно през целия турнир и заслужено стигна до финала, където също действаше разчупено и много спокойно. Малко преди да се стигне до финалната маса, и всъщност причината да се стигне до нея, беше отпадането на десето място на другия български играч, Юлиан Колев, който почти докосваше линията преди финалната права.

С малко предистория ще ви припомним, че това е най-голямото състезание по турнирен покер на територията на България досега и за първи път в Унибет Опън има такъв рекорден брой участници от една държава, а точната цифра в случая е 75 играчи и най-радостното е, че сега този рекорд принадлежи на България. Наистина огромен брой български играчи в този гигантски покер турнир, в който участие взеха общо 394 играчи от какви ли не националности, които генерираха награден фонд от зашеметяващите 591 000 евро с над 150 000 евро за първото място. Това си е почти МИЛИОН и ДВЕСТА хиляди български лева, което далеч надхвърля всичко, на което сме били свидетели в България.

Ето как се разви последната ръка на нашето момче Симо Найденов:

Bjarke Hansen рейзна до 64к от UTG, Симо рирейзна до 163k от ГБ и Hansen плати.
Флоп {10-Hearts}{a-Hearts}{j-Spades}.

Симо поведе с 220k, Hansen се вторачи в него и Симо се обърна на свой ред, за да го гледа. По едно врене Симо погледна картите си отново, което може и да е дало някакъв знак на Hansen, който влезе all-in. Симо не се колеба и плати:

Симо: {q-Clubs}{8-Hearts}
Bjarke: {a-Clubs}{a-Diamonds}
Търн {6-Diamonds} намали възможностите на Симо, който имаше double-belly и се нуждаеше от поп или деветка, но ривър {10-Clubs} остави Hansen начело и Симо зае четвъртото място в турнира с печалба от €47,280.

Симо разбира се вече гледа напред към нови покер висини и с демонстрираното от него ниво едва ли ще чакаме дълго преди да го видим отново на някоя „голяма” финална маса. На всички останали наши играчи пожелаваме много сила и много покер търпение и разбира се победи, победи и пак победи.

Организацията в Гранд Хотел и Казино “Интернационал” беше на безпрецедентно ниво по всички показатели и отзиви за това летяха от всички страни, включително от коментаторите на директния двубой на финалната маса на Главния турнир. „Интера” наистина направи това, което всички искат да видят в България и ние сме сигурни, че оттук на сетне нивото само ще се покачва и ще ставаме свидетели на все по-големи и качествени международни и местни покер турнири. Всичко това си има цена и ако искате да разберете каква е тя, вижте нашия специализиран коментар.

Нашият екип имаше невероятното удоволствие да бъде част от всичко това и с качествената дамска добавка на двете съпровождащи ни ТВ операторки на TV1, просто се забавлявахме УНИкално с всичко, което правехме на Златните – много коментари, много случки, много видео и много, ама наистина много страхотни моменти съпровождаха тези невероятно приятни четири състезателни покер дни./БЛИЦ