Националите ни по хокей на лед загубиха от Нова Зеландия с 3:4 след продължение в среща от четвъртия кръг на световното първенство за младежи до 20 години в дивизия III, Група "А", което се провежда в Зимния дворец в София.

България има 7 точки и заема трето място в класирането. Тимът ни е с точка по-малко от втория Нова Зеландия и на 5 зад лидера Израел, който победи Турция с 4:1 и е на върха с пълен актив след четвъртия кръг, като си гарантира промоция за по-горната дивизия.

Нова Зеландия поведе с два гола след първата третина, но Богомил Диков върна едно попадение във втората част, преди Фонтейн да вкара трети гол за новозеландците.

Българските хокеисти изиграха силна последна третина и успяха да изравнят с голове на Стефан Пиротски и Кристиан Пандилов, пращайки мача в продължение. Там Самуел Чембърлин реализира победния гол за Нова Зеландия.

Днес играем с Киргизстан от 20:00 часа и при победа ще вземем бронзовите отличия. При успех на Турция над Нова Зеландия и наша победа ще ни премести на второ място, което ще ни осигури сребърни медали.