Българските борци в класически стил отпаднаха рано в своите категории на Първите европейски игри, които се провеждат в Баку.
 
Константин Стас започна с победа в категория до 66 кг, след като се наложи с 4:0 над Дониор Исламов от Молдова, но на 1/8-финалите загуби с 0:4 от Мигран Арутюнян. След това Стас участва в репешажите, но загуби в първия кръг с 1:3 от испанеца Исмаел Наваро Савнчес.
 
В категория до 75 кг. Явор Янакиев записа победа с 4:0 над Хенри Валимаки от Финландия в квалификациите, а на осминафиналите със същия резултат надви Петру Селчук от Молдова. На 1/4-финалите българинът отстъпи с 1:3 на грузинеца Зураби Датунашвили, който пък падна на полуфиналите и не изтегли българина на репешажи.
 
Николай Байряков отпадна още в квалификациите на категория до 85 кг, отстъпвайки с 1:3 на норвежеца Расмус Тьоерстад. Скандинавецът загуби мача си на 1/8-финалите и така Байряков не успя да стигне до репешажите.
 
В категория до 130 кг Мирослав Методиев загуби още първия си мач – на осминафиналите с 0:3 от руснака Сергей Семьонов. Руският борец пък загуби на 1/4-финалите и не успя да изтегли Методиев на репешажите.