Българската треньорка Мариела Пашалиева стана наставник на националния отбор по художествена гимнастика на Швейцария. Пашалиева вече от няколко седмици усилено подготвя новата генерация на швейцарски гимнастички.

Чаровната специалистка дълги години беше една от най-близките до Илиана Раева. Когато Раева пое ансамбъла през 2008 година, избра за помощнички именно Пашалиева и Ина Ананиева. Този тандем постигна нови успехи в родната художествена гимнастика. Раева, Пашалиева и Ина Ананиева водиха грациите на две олимпиади - в Пекин и Лондон. Сега обаче Пашалиева остана извън ансамбъла, който се води от Ина Ананиева.

Пашалиева бе част и от треньорската комисия към федерацията. През 2011 година триото треньорки бе подложено на едно от най-големите изпитания преди световното първенство в Монпелие. Тогава Илиана Раева като треньор на ансамбъла нападна шефката Мария Гигова за слабата организация. "Спахме в мотели с проститутки. Спахме на отворени врати, защото имаше мухъл и влага. Да се каже резиденция е цинизъм, г-жо Гигова. Д-р Сиракова и Марияна Пашалиева караха минибусчетата, това ни беше подготовката за световното първенство. Не казах нищо до сега, за унижението, в което бяхме поставени", заяви тогава Илиана Раева.


3_6.jpg