Боксьорите от националния ни отбор разпространиха отворено писмо до медиите. В него те нападат родната федерация, която не им предоставя нужните условия за подготовка, както и им дължи заплати и премии.

Писмото на боксовите ни национали:

"С това писмо искаме да насочим вниманието на спортната общественост върху условията, отношението и съпричастността на БФ Бокс към представителния тим. Инициативата ни е продиктувана от това, че не сме получавали полагащите ни се заплати и тези на треньорското ръководство от Министерството на спорта и премии за постигнатите успехи, които се очакват от федерацията.

От януари месец 2010 г. до момента ние се подготвяме за предстоящото европейско първенство в Москва без необходимите условия за нормална подготовка, това включва: витамини, възстановителни средства, дори лепенки и памук в случай, че някой получи кръвотечение. Не са ни осигурени и задължителните боксови пособия като каски, назъбници, ръкавици и състезателни екипи. Често се случва по време на състезание всички да играем с един и същ екип. Въпреки тези трудности ние продължаваме да стискаме зъби и печелим призови места от най-силните международни турнири в това число и световната титла на Детелин Далаклиев, за която той все още не е получил премията си от БФ Бокс.

Готови сме да се представим на ниво на предстоящото европейско първенство, искането ни е да си получим забавените заплати и неизплатената премия на капитана на отбора Детелин Далаклиев. В противен случай ще останем разочаровани от създалата се ситуация и демотивирани за участие в следващи големи първенства."

Писмото е подписано от:
Александър Александров
Детелин Далаклиев
Любен Тодоров
Евгени Борисов
Младен Манев
Тервел Пулев