Звездата на българската гимнастика и шеф на федерацията Йордан Йовчев продължава подготовката си за шестата Олимпиада. 39-годишният ветеран обмисля и как да лекува старата травма на рамото. Един от вариантите е да посети лекар в САЩ, който е помагал на легендарния боксьор Майк Тайсън. Предложението дошло от олимпийския шампион от Лос Анджелис`84 Барт Конър.

“След турнира в Лондон Барт ми се обади. Знаем се от години. Разбрал, че съм с контузия и иска да помогне. Той е готов да ме заведе на консултация при ортопед в Лас Вегас. Но не зная кога ще стане. На първо време ще мина на магнитен резонанс, за да разбера какъв точно е проблемът. Иначе имам предложения за иглотерапия, за китайска медицина. Дано нещо помогне, защото тялото ми е доста амортизирано. С времето се усложни старата ми травма на рамото”, заяви Йовчев в интервю за “Стандарт”.

“От четвъртък до неделя ще бъда в Лозана на заседание на комитета към Европейската федерация по гимнастика. Имам чудесен екип, който ми помага за работата в БФГ, но в Лозана трябва да отида лично”, допълни гимнастикът./БЛИЦ