Националният отбор на България по художествена гимнастика тръгва утре за европейското първенство в руския град Нижни Новгород от 1-ви до 3-ти юни. Страната ще бъде представена от националния ансамбъл, Силвия Митева и девойките Женина Трашлиева, Радина Филипова и Симона Иванова.
 
"Пътуваме всички заедно утре. Очаквам тежко състезание. Това е най-сериозната проверка преди олимпийските игри в Лондон. Мисля, че сме в добра форма, тренираме много, подготвяме се сериозно", заяви за БТА Илиана Раева, старши треньор на националния отбор. С леки травми в състава на ансамбъла са Елена Тодорова и Ренета Камберова.
 
"Елена има обостряне на травмата, но ще я лекуваме след европейското първенство. Ренета има лек проблем с глезена, но не е нищо сериозно. Подготовката е много тежка. Времето е лошо и ни влияе. От тази изключителна влага всеки нещо го боли. Надявам се да имаме добри дни в Русия", добави Раева.
 
По регламент в индивидуалната надпревара при жените участват 20-те най-добри от миналия шампионат, като играят само многобой. Ансамблите имат многобой и финали на уредите. Съдии за България на шампионата ще бъдат Нина Алексиева и Деспа Кателиева. Президентът на БФХГ Мария Гигова ще бъде водач на делегацията.