Министерството на младежта и спорта разпореди проверка на Българския спортен тотализатор след проблема с Централната компютърна система.

"След сигнал от граждани ММС изпрати запитване до ръководството на тотализатора за естеството на проблема, като получения отговор считаме за много закъснял.

ММС смята за недопустимо също, че Българският спортен тотализатор не уведоми по никакъв начин обществеността за създадения проблем през последните три дни, което е предпоставка за сриване на доверието в тази толкова важна за българския спорт институция.

Наложи се дори министър Георги Глушков да инициира среща с изпълнителния директор Георги Тарлеков, за да бъде запознат с проблема", обявиха от Министерството на спорта.

Междувременно от Спортния тотализатор излязоха с позиция по проблема:

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да поднесем нашите извинения за създалите се временни затруднения при обработката на залози за игрите на Български Спортен Тотализатор.

Възникването им беше обосновано от планирана техническа профилактика. Приемането и обработката на наземни залози за числовите лотарийни игри и игрите със залагания върху резултатите от спортни състезания, както и продажбата на талони за участие в моментните лотарийни игри са напълно възобновени.

Български Спортен Тотализатор обработва и съхранява данните за всички направени залози в своята централна компютърна система, като същите са подсигурени надлежно - чрез създавани активни и архивни резервни копия. В тази връзка уверяваме, че данните и информацията са напълно защитени и тяхната сигурност и изискуема обработка са абсолютно подсигурени и некомпрометирани.

Всички печалби на участници ще бъдат обработени и изплатени съгласно действащите игрални условия и правила на провежданите игри.

Благодарим за разбирането и за установеното доверие, които са изключително важни за нас, в подкрепа на българските спорт и култура.