На 30 май Плевен ще приеме финалния рунд на изключително интересните Български градски серии. За участие в събитието до този момент са се регистрирали над 90 човека от цялата страна, а броят на желаещите да се включат в надпреварата не спира да расте.

Това ще бъде първото подобно събитие в Плевен и се очаква да предизвика голям интерес сред състезателите и жителите на града. Организаторите обещават много интересно и атрактивно трасе, достойно да отсее най-добрия състезател от целия турнир. Именно в Плевен ще се разбере кой е най-добрият български спускач в градски условия. Той ще спечели почетната титла и ще замине за участие директно в кръг от Световните градски серии на  19 юни в Братислава.

Състезанието ще протече на два основни етапа – квалификации за определяне на стартовата позиция от 13:00 и финали от 15:30. Всеки, който иска да наблюдава зрелищното колоездачно шоу, може да го направи свободно - арената на надпреварата започва от Панорама Плевенска Епопея, минава през Скобелев парк и финишира на Художествена галерия Илия Бешков.

Няколко състезатели от Плевен дават сериозна заявка за успех.

Боби Крумов един от най-добрите родни спускачи се възстановава след травма, но ще даде всичко от себе си да се качи на почетната стълбица в родния си град. Очакванията към двамата братя Мартин и Виктор Ненчеви също са големи, още повече след победата на Мартин при юношите на предния кръг от сериите в Габорово.

Специално за всикчи участници в състезанието и техните придружители има договорени промоционални цени за настаняване в уюутния хотел Ростов в центъра на Плевен. Цената за настаняване на човек на вечер с включена закуска е 30 лв. За резервации телефон 0878 440 003

Състезанието се провежда с подкрепата на община Плевен, Нисан, Oakley, Нескафе 3 в 1, Ред Бул, Мидланд, Велопарк Пампорово, минерална вода Банкя, Рам Байкс, магазини Drop IN, Trek, транспорт и сподиция от Карго Планет и др.

Програма:
29 май | Петък
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела
17:00 – 20:00 - Регистрация и получаване на стартови номера

30 май | Събота
8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона/
9:00 - Техническа конференция на старта
9:30 – 12:30 - Тренировки
13:00 – 15:00 – Квалификация
15:30 - 17:30 – Финали
Награждаване