С поредна победа завършиха календарната година хандбалистките на Етър-64. Те играха в ДКС “Васил Левски” контролна среща с националния отбор за девойки, родени 1994 и 1995 г., и спечелиха с лекота с 32:22.

Мачът бе част от подготовката на националките, които са на лагер в Габрово. Любопитното бе, че в спаринга Йонка Генчева бе и треньор на “виолетовите”, и национален селекционер.

Четири млади състезателки на Етър-64, които са част и от женския отбор, играха в тази среща с националния екип. Това са Станислава Димитрова, Петя Кръстева, Мирела Павлова и Ивона Петкова. Часове преди мача Станислава получи наградата си за Спортист № 3 на Велико Търново при подрастващите, Йонка Генчева – за Треньор № 1, а Зоя Стефанова – за шестото си място в спортната десятка на старата столица. Срещата пропусна украинката Анна Захарова, която води тренировки в момента в София, където живее със съпруга си Калин Евтимов.

Вчера националките играха в Габрово срещу местния Бъки и втората си предвидена по време на лагера среща. Етър-64 пък също вчера тренира за последно за тази календарна година и състезателките бяха разпуснати за празниците. Отборът се събира за първа тренировка на 7 януари. Другата чужденка в тима Шир Вакрат също се прибира в Израел за празниците, но за началото на подготовката също ще е на линия, увери Йонка Генчева.