Германия победи Русия с 27:26 в най-интересния мач от днешната програма на световното първенство по хандбал в Доха (Катар). По този начин „бундестимът“ оглави временното класиране в Група „D“.
 
Успехът не дойде никак лесно, тъй като „сборная“ очаквано се оказа корав съперник. Германците са лидери в световната ранглиста и доказаха това и на терена в спортното бижу „Лусаил“. Водени от своя голмайстор Уве Геншхеймер, който и днес се отчете с най-много попадения – 9, те изиграха фантастично второ полувреме, в което успяха да пречупят руснаците. С 6 гола се отчете Патрик Гроецки, а с 4 – Патрик Винчек.
 
Треньорският дует, начело на „сборная“ – Олег Кулешов и Александър Романов опитаха всичко възможно, за да спрат немската машина, но не успяха. Особено драматичен беше финалът на мача. 34 секунди преди края немците останаха с човек по-малко на игрището след изгонването на Михаел Краус. Въпреки численото си превъзходство обаче руснаците се провалиха при последната си атака, след като Алтман сбърка при подаването си към непокрития Ковалев и изкара топката в аут.
 
Много силни изяви имаше руският вратар Игор Левшин, който е най-възрастният играч на турнира. През август стражът ще навърши 41 години. Негов съотборник пък е най-тежкият хандбалист на Мондиала. Игор Евдокимов е висок 2 метра и тежи 114 кг. Най-много попадения за загубилите записа Константин Игропуло – 6, а Тимур Дибиров и Павел Алтман завършиха съответно с по 5 и 4 гола.
 
В друга оспорвана среща от днес Полша би Аржентина с 24:23, а Исландия надви Алжир с 32:24. В понеделник вниманието привлича балканското дерби между Босна и Херцеговина и Македония от 19:00 часа. Тежко изпитание предстои и на домакините от Катар, които излизат срещу Словения след две поредни победи.
 
Милен Димитров, специален пратеник на БЛИЦ в Катар