ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Една от големите надежди на българската женска борба се завръща на тепиха за предстоящото световно първенство в Будапеща (16-22 септември). Става въпрос за Тайбе Юсеин. Момичето, за което вестник “ШОУ” ви разказа прелюбопитна история. Дали заради въпросната история или поради друга причина Тайбе пропусна европейското първенство през март в Тбилиси. Сега обаче състезателката е на линия и ще защитава името на България в категория 59 килограма.

За първи път от години страната ни няма да има състезателка по борба в най-тежката категория - 72 килограма, в която господстваше Станка Златева. На европейското през пролетта заместничка на Станка беше Виктория Бобева (Димитровград), която на предстоящото Световно ще слезе в категория 63 килограма.

Борците ни в класическия стил заложиха на дебютанта Милослав Методиев (Васил и Георги Илиеви) в тежка категория. Той се оказа в по-добра форма от опитния Иван Иванов. Методиев е пети от световното за юноши през миналата година. В останалите категории няма изненади. След дълго лечение на травма в отбора се връща Пламен Петров (66 кг), бронзов медалист от 2008 година.

При свободняците се завръщат опитните Иван Джорев (55 килограма), който дори беше прекратил кариерата си, но се състезаваше в Бундеслигата. На тепиха ще се върне и 33-годишният Николай Паслар.

Съставът на класиците:
55 кг Александър Костадинов ("Миньор", Перник)
60 кг Иво Ангелов ("Миньор", Перник)
66 кг Пламен Петров
74 кг Явор Янакиев ("ЦСКА-кл.борба")
84 кг Христо Маринов ("Миньор")
96 кг Владислав Методиев ("Васил и Георги Илиеви")
120 кг Милослав Методиев ("Васил и Георги Илиеви")

Съставът на свободния стил:
55 кг Иван Джорев (индивидуално)
60 кг Владимир Дубов ("Славия-2009", София)
66 кг Борислав Новачков (индивидуално)
74 кг Кирил Терзиев ("Черноморец-св.борба", Бургас)
84 кг Николай Паслар ("Черноморец-св.борба")
96 кг Любен Илиев ("Армеец-ЦСКА")
120 кг Димитър Кумчев ("Асеновец", Асеновград)

Съставът на жените:
48 кг Елица Янкова ("Левски")
51 кг Валя Трандева ("НСА-Академик", София)
55 кг Мими Христова ("Левски")
59 кг Тайбе Юсеин ("Левски")
63 кг Виктория Бобева ("Димитровград")
67 кг Елина Васева ("Юнак-Локомотив", Русе)

Първата група наши борци тръгва в събота, 14 септември за първенството с полет през Мюнхен в 12,50 часа. Тогава пътува националният ни отбор в свободния стил.