Първият международен турнир по художествена гимнастика за купата на Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ беше официално открит днес в модерната спортна зала на комплекса. Състезанието, в което участват 155 гимнастички на възраст от 6 до 16 години, продължава и в събота през целия ден. Престижното първенство е организирано от Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“, Българската федерация по художествена гимнастика и спортен клуб „Левски Илиана“.

Състезателната програма започна със съчетанията на най-малките гимнастички – на 6 и 7 години. Момичетата показаха невероятен талант и изпълниха многофункционалната зала на Спортен комплекс „Камчия“ с красота и усмивки. По време на церемонията по откриването бяха раздадени осем комплекта медали, купи и грамоти.

Състезанието продължава с индивидуални и ансамблови съчетания, които ще се оценяват в две категории и четири възрастови групи. Главен съдия на турнира е Нина Алексиева – съдия международна категория и един от водещите и утвърдени съдии от Българската федерация по художествена гимнастика.

България е представена от отборите "Левски Илиана", "Левски Плюс", "Черноморец", "Тракия", "Силвия", "Олимпия 74", "Олимпик", "Алегро", "Грация Мебел Стил", "Грация 2007", "Левски Триадица", "Левски", "Импала" и ЦСКА.