Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика и на националния ансамбъл Илиана Раева заяви пред БТА, че е възмутена, че момичетата не са били номинирани в анкетата за отбор на годината.
 
"Възмутена съм от факта, че отборът не е допуснат до номинация в класацията за отбор на годината. Кракът ми няма да стъпи повече на церемонията спортист на годината. Тук не става въпрос отборът да спечели, друг въпрос е, че и това може да стане при едно обективно гласуване. Тук става въпрос за това, че отбора не е номиниран, а е пети на световно първенство и има бронз на един от уредите", каза Илиана Раева.
 
В същото време Раева е на 13-то място с 3 точки в класирането за треньор на годината.
 
"Смешно е аз да съм номинирана за треньор. Питам тогава аз като каква съм номинирана, като треньор на какво като момичетата не са номинирани", коментира треньорката на националния отбор.
 
Илиана Раева съобщи за БТА, че първото контролно на националния отбор индивидуално и ансамбъл ще бъде на 16 февруари. Все още не е уточнена програмата за участие в международни турнири за новия сезон, но вече има получени покани за всички Световни купи. "Едната композиция на ансамбъла - с ленти и обръчи вече е готова, а другата - с пет топки, предстои да бъде завършена до края на седмицата. Тренираме всеки ден двуразово, а сряда и събота - едноразово. Всички са здрави и работим в залата", заяви Илиана Раева.