Иван Абаджиев, който превърна българското вдигане тежести в световна сила, вече подготвя бъдещите си олимпийски шампиони. Този път обаче става дума за американски таланти.
 
От половин година 79-годишният Абаджиев налага своя “Български метод” на американска територия. Легендата на щангите подгoтвя четирима американци и един мексиканец в специално създадена школа в Данвил (Калифорния).
 
Единственото време през деня, когато Иван Абаджиев не е в залата е при посещенията му в близкия град, където изнася лекции за своята методика.
 
Абаджиев пристига в Калифорния по покана на бившия си възпитаник и бивш сребърен медалист Алекс Крайчев. Сред настоящите ученици на легендария треньор е 20-годишният Крис Павлов, който е бивш състезател по футбол.
 
Павлов е с българско потекло, говори български и е използван за преводач на Иван Абаджиев. Заедно с 16-годишната Сина Абади, която е от ирански произход, двамата са считани са бъдещи олимпийски надежди на САЩ. От тях ще се очакват медали от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г./БЛИЦ

ivan1.jpg

ivan2.jpg