Най-добрият български колоездач през последните години – Ивайло Габровски от тима на Несебър спечели своята 13-а републиканска титла от състезания на шосе. Той стана първи в общия старт - 150 км край Сливен, след активна и умна в тактическо отношение езда, съобщиха от Българската федерация по колоездене.

Малко след началото напред се откъснаха по двама състезатели от Несебър и Хемус 1896 (Троян) докато бегачите на Бургас по-скоро внимаваха за действията на Габровски.
 
31-годишният опитен бегач обаче отново надхитри всички, като направи мощна единична атака на височината при село Гавраилово, когато малцина очакваха точно там да се случи това. Габровски добре знаеше, че ако не стане откъсването, може да не вземе дори и медал и вложи цялото си майсторство.
 
Не беше никак нерисковано, тъй като до финала оставаха повече от 20 километра, а той въртеше отпред сам. И все пак успя - финишира за 3.37:20 ч., с преднина от минута и 34 секунди пред втория – Владимир Коев (Хемус 1896, Троян), и прибави 5-и златен медал в личната си витрина от общи стартове за държавни първенства. Там има и 8 титли от индивидуални бягания по часовник. Бронзовият медал взе Спас Гюров (Несебър), завършил 3 минути след победителя.
 
След финала щастливият шампион каза: “Посвещавам победата си на моята приятелка Петя, с която сме заедно от половин година. Сега, по-уверен от всякога, ще поискам ръката й. Няма майтап – ще се женя”. И после добави: “Благодаря на шефовете на моя клуб Несебър, които ми осигуриха нов, много качествен велосипед от Белгия. С това те подчертават, че държат на мен и аз ще се отблагодарявам с нови победи”.
      
Заедно с мъжете се състезаваха и колоездачите до 23-годишна възраст. От тях най-добро време показа Николай Михайлов (индивидуално) - 3.40:24 ч., изпреварил с повече от 2 минути втория - Борислав Иванов (Цар Симеон, Пловдив), и третия - Мартин Грашев (Несебър)./БЛИЦ