Канада стъпи на световния хокеен връх при 18-годишните, след като в класически сблъсък победи Русия с 5:3 във финала на шампионата, който се проведе в американския град Фриско (щат Тексас). Това е първа титла за „кленовите листа“ в тази възрастова група от 2013 г., когато на финала разбиха „сборная“ с 8:0.

15-годишният Конър Бедард, който във финала срещу руснаците се отличи с гол и асистенция, но и с пропусната дузпа, стана най-младият медалист в историята на световните първенства до 18 години. Капитанът на Канада Шейн Райт блесна с две попадения и едно голово подаване за успеха.

Бренан Отман и Логат Стенковън също се разписаха за победата, а вратарят Бенжамен Гудро направи 31 спасявания (91,18%). Матвей Мичков завърши с гол и две асистенции за Русия. Владимир Грудинин и Дмитрий Бучелников също бяха точни за „сборная“, а Сергей Иванов отрази 29 удара към вратата си (87,88%).

Швеция за пети път спечели бронзовите медали, след като в битката за третото място се наложи над Финландия с 8:0. Исак Росен вкара два гола за победата, а Оливер Моберг добави едно попадение и една асистенция. Симон Едвинсон, Симон Робертсон, Ноа Хаса, Алберт Сьоберг и Ноа Остлунд също се разписаха.

Уилям Стромгрен се отличи с две асистенции, а стражът Виктор Сьохолм направи 35 спасявания (100%). Ако Коскенвуо започна на вратата за Финландия, но беше заменен след 25:30 минути игра, след като допусна четири гола за 18 удара (77,85%). След това на мястото му се появи Юусо Хеломаа, който отрази 17 изстрела (82,3%).