Броени дни остават до невероятното шоу "Американски кеч на живо - American Wrestling Rampage" (AWR), което ще взриви столичната зала "Универсиада". Представлението ще бъде уникално по рода си за България и ще се проведе на 6 декември (неделя) от 16:00 часа.

Днес две от главните действащи лица в предстоящия спектакъл - Рене Дюпре и Порша Перез, дадоха специална пресконференция, на която разказаха подробности по протичането на шоуто и поднесоха на представителите на медиите любопитни факти около кариерата си на професионални кеч състезатели.

Звездата Рене Дюпре, който е най-младият световен отборен шампион в историята на кеч федерацията, стресира журналистите със зловещия си поглед. Въпреки потресаващия си външен вид, планината от мускули определи себе си като дълбоко религиозен човек. Той се изказа ласкаво за столицата ни София и за красивите жени по улиците, като ясно личеше, че поведението му на шоумен съвсем не остава само между въжетата на бойната сцена. Именно този ринг освен, че му е донесъл много слава и пари, неведнъж го е поставял и на смъртни опасности.

"Точно пет пъти след сбиванията ми се оказвах след това в болница. Веднъж бях изпадал в кома, а след удар с железен прът на шоу във Ванкувър резултатът бе осем шева на главата", припомни си неприятната случка Дюпре, показвайки шитото място на главата си.

На въпрос как Рене Дюпре би отговорил на думите на много хора, че кечът е само един цирк, той красноречиво отговори - "Виждате ли зъбите ми?! Всички са изкуствени!".

"На представленията в Америка повече изпълнявам роли и боя не е толкова истински. В Япония обаче битките са много тежки и се получават доста контузии", добави канадецът с френски произход, който предпочита съперник в битката за титлата в зала "Универсиада" да му бъде Роб ван Дам. Дългокосият американец в момента е определян за №1 в кеча.

Американката Порша Перез определи този спорт като нейна голяма страст и нещо, с което винаги е искала да се занимава. И докато преди време този спорт е бил за хора с впечатляваща физика, според нея в последните години става по-скоро за по-атлетични състезатели. Така тя аргументира присъствието на красиви и нежни създания на ринга.

Шоуто в неделя ще продължи 4 часа, като са предвидени 7 мача, а в края спектакълът ще приключи с битка за титлата. По предварителен план е трябвало да се проведе и подобно зрелищно представление във Варна, но поради технически проблеми, вариантът за пътуване на кечистите до морската столица е пропаднал. Варненските фенове, които вече са закупили билети, ще бъдат пренасочени в София. Организаторите имат договор със кеч-федерацията за 5 години, така че ще имат възможност за реванш пред варненската публика.
СТИЛИЯН ПЕТРОВ/БЛИЦ