Доскорошната състезателка по художествена гимнастика Християна Тодорова получи още едно признание. Тя ще бъде водеща на церемонията "75 години Национална спортна академия" и "София - европейска столица на спорта - 2018 година", научи БЛИЦ. Събитието е на 2 декември (събота) от 18:00 часа в НДК. Както вече съобщихме, Християна бе избрана за лице на кампанията „София – европейска столица на спорта 2018 година.“

Очаква се в събота официално тя да встъпи в новата си длъжност. Медалистката от Олимпиадата в Рио де Жанейро, абсолютна световна шампионка от Измир 2014 година и европейска шампионка ще бъде част от всички спортни събития, които София ще посрещне през следващите 12 месеца.

Не за първи път Християна ще бъде водеща на церемония. През 2015 година със съотборничките си в ансамбъла водиха „Спортист на годината“, а на 20 януари тази година Хриси заедно с Део бяха водещи на церемония на спортния тотализатор.

„Вече имам опит макар да не се занимавам с това. Не се притеснявам, а и с помощта на организаторите мисля, че всичко ще бъде наред. Благодаря на НСА и на столична община, които ми повериха отговорността да бъда водеща на тази церемония, а и да бъда лице на кампанията „София – европейска столица на спорта 2018“, каза състезателката пред БЛИЦ.

Както е известно, Християна продължава и ангажиментите си като съдия към българската федерация по художествена гимнастика. Само за една година тя се утвърди като една от най-добрите млади съдиики вече и на международната сцена.

А днес Християна Тодорова става на 23 години.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Екипът на агенция БЛИЦ честити рождения ден на Християна Тодорова, пожелаваме й много здраве, късмет, щастие и още много успехи и покорени върхове.