Гимнастически клуб “Илиана” спечели 27 медала този уикенд. Големите успехи са на шампионката от турнира “Жулиета Шишманова” Силвия Митева и носителя на Купа България Филип Янев. Това бе първо участие на спортния клуб на именитата ни бивша състезателка Илиана Раева.

”Това е първият ни успех в спортната гимнастика и съм много щастлива. В последните дни участвахме в 2 важни турнира – по художествена гимнастика за жени и спортна за мъже. Спечелихме общо 27 медала, сред които титлите в многобоя на Филип и Силвия. Гордея се, че жените, мъжете, девойките и юношите взеха 11 златни, 9 сребърни и 7 бронзови отличия”, коментира Раева пред БЛИЦ.

Тя разказа повече за новото си начинание – спортната гимнастика. “Ситуацията в момента е много трудна, особено от гледна точка на финансирането. Гимнастиците и треньорите им ме потърсиха и попитаха дали бих искала да направя клуб по спортна гимнастика. Не ми трябваше много да мисля, веднага прегърнах идеята. Ще направя каквото зависи от мен, за да се утвърдим като силен клуб. Засега имаме само мъжки отбор, но предстои да направим подготвителни групи за момичета”, заяви световната шампионка.

В сряда Раева заминава заедно със Силвия Митева, Цветелина Стоянова и ансамбъла за турнир от Световната купа. Филип Янев се готви за участие на Европейското през април./БЛИЦ