Най-добрият наш боксьор сред професионалистите Кубрат Пулев получи наградата от Пресклуб България за спечелената Интерконтинентална титла на IBF.

“Гордея се, че съм българин, благодаря на всички мои треньори, на Михаил Таков и на хората в Германия. Благодаря и на журналистите, които отразявате успехите ми”, започна пресконференцията си Кобрата. Българинът надделя над американеца Травис Уокър в 12 рунда. „Победих го с класа, по-качествен боксьор съм, по-бърз и по-техничен. Бях се подготвил много добре физически, правих кросове по 10-12 километра с момчетата от лека категория. В тези моменти се чувствах като машина за убиване, бях доволен от себе си“, допълни Пулев.

“Като му дойде времето ще подкарам и Кличко, няма проблеми. Преди това обаче имам доста върхове за покоряване. Не трябва да прескачаме стъпките, сега мисля за следващия мач, за следващата победа”, коментира още българинът.

“Никога не бих се бил с брат си. Ако се стигне до там, подарявам му победата без бой. Как да се бия с него, като ми е брат. Аз винаги съм бил режимлия, не пия и не пуша. Като по-млад сигурно съм бил по-неразумен, но сега съм улегнал и съсредоточен само върху спортните ми изяви“, завърши шампионът./БЛИЦ