Свилен Нейков коментира темата със сърдитите треньори и спортисти. БЛИЦ вече ви съобщи, че Станка Златева си е тръгнала обидена снощи от церемонията "Спортист на годината". Най-добрата ни състезателка по борба първоначално се яви в зала №1 на НДК, но по-късно си тръгна и не излезе на сцената, за да си получи статуетката за №3. Също така ви информирахме, че и волейболният наставник Найден Найденов е недоволен. За треньор №1 беше определен Михаил Таков. Министърът на спорта взе отношение по темата и говори за сърдитите.

"Неприятно е. Знаете, че в последните няколко години винаги има някои обидени. Чувстват, че не са подредени на това място, което заслужават. В случая предполагам, че Станка Златева има някакви причини. Предполагам, че ще ви отговори на въпросите. Съжалявам, че не излезе да си получи наградата, но това е нейно решение", обясни Нейков.

"Ние не можем да се противопоставим на медиите, но и нашият избор, принципно, подкрепя това първо място. Честито на Кубрат Пулев, на Тервел, както и на Станка Златева, както и на всички в десетката", продължи министърът.

"Искам да поздравя и треньорите, без които успехът не може да се получи. Десетката е направена по достоен начин, всеки има своето място, всеки е уважен, а и в крана сметка да си в десетката на България е нещо голямо", добави още Нейков и увери всички спортисти, които все още не са си получили полагащите им се премии, че в началото на годината сумите ще бъдат изплатени.

"Бюджетът за следващата година има два акцента - да запази потенциала, който имаме, т.е. всички тези състезатели, които имат класирания в последните три олимпийски цикъла. На второ място – създаване на центрове за високо спортно майсторство в цяла България, което ще бъде чрез спортните федерации, т.е. финансирането ще стига до съответните треньори в тези центрове", завърши Свилен Нейков.