Бившият световен и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е изпаднал в сегашното си състояние заради предозиране на лекарство, което е поемал срещу изтощение и безсилие, съобщават турските медии. 

Очаква се днес той да бъде преместен в нормално отделение, след като състоянието му, което бе изключително тежко се подобри. Вчера сутринта животът му бе в опасност и лекарите го държаха в изкуствена кома.

Братът на известния щангист обяснил, че Наим се е почувствал преди време безсилен и немощен и без да отиде на лекар е започнал да приема силно лекарство. Според приложението то е трябвало да се приема на три часа по една таблетка, но за да подсили действието увеличил дозата. Според лекарите организмът му веднага е реагирал на това чрез кръстосана реакция.

След приемането му в болница резултатите от прегледите са били изпратени на съдебномедицинска експертиза. „Някои предположиха, че брат ми е изпаднал в това състояние заради злоупотреба с алкохол. Но докладът от съдебните лекари е готов и промилът алкохол е нулев. Тези твърдения нямат основание”, каза братът на тежкоатлета Мухаррем./БЛИЦ