Боксьорът Любен Тодоров спечели ценния трофей Купа "Странджа 2009". Възпитаникът на Стефан Стефанов – Макарона от Септември победи на полуфинала в категория до 57 кг прекия си съперник за титулярното място в националия отбор Симеон Бундаржиев от Победа Бургас, а на финала се наложи над силния кубинец Ясниер Толедо.

"Исках да се срещна с кубински боксьор и мечтата ми се сбъдна. Треньорът ми казваше, че ако желая да стана добър, трябва да меря сили с най-добрите и аз доказах, че мога", коментира Тодоров след успеха.

Любен има много мечти, които са свързани с бокса и две от тях се сбъднаха в Пазарджик миналата седмица – да се бие с кубинец и да спечели Купа "Странджа". Някои може да си помислят, че е твърде рано за абитурента от Обеля, но той бе най-добре представилият се българин на 60-ото юбилейно издание на най-стария боксов турнир за аматьори в света.

Новият носител на Купа "Странджа" е започнал да се занимава в бокс, когато е бил на 16 години, запален от своя баща, който също е бил боксьор, при това тренирал при същия треньор Стефан Стефанов.

"Не знаех, че баща ми е започнал да тренира бокс при Стефан Стефанов. Попаднах на точния човек и съм много щастлив от това съвпадение", сподели още Любен.

Другият човек, допринесъл много за успеха му, е помощник-треньорът Йордан Митев, който помогна възпитаника да бъде включен в националния отбор за участието му на европейсксото първенство през декември миналата година.

"Дължа много благодарности на благодетеля Стоян Радулов, който се отзова на молбата ми и осигури средствата за заминаването на Любчо. Той постигна този успех благодарение на своето трудолюбие и разум", заявява Митев, който смята, че има още много деца, които са потенциални шампиони и е жалко да бъдат изпуснати поради липса на средства.

"Радвам се, че оправдах доверието, което ми гласува треньорът Петър Лесов и обещавам, че няма да го разочаровам", каза Любен Тодоров и благодари още един път на треньорите си. /БЛИЦ