Председателят на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова едва намери думи, за да отговори на тежките нападки на Илиана Раева. Треньорката на златните момичета на България обвини Гигова в саботаж по време на подготовката на тима за Световното в Монпелие.

“Един лагер в чужбина винаги крие някакви неизвестности. Нашите условия, които поставихме пред французите, бяха да осигурят зала с два килима, те ни представиха четири. Искахме да ни предоставят хотел, но разбира се, не на някакви свръх цени. Изпратиха ни две оферти за резиденции. Видях в интернет, че не са толкова лоши. В стаите имаше перални, сушилни, басейн в двора, в който момичетата да релаксират. Най-важното е, че хотелът беше близо до залата. По-късно, когато д-р Мариела Сиракова ми се обади и каза, че условията са ужасни, им казах: “Да, сменете го”. Те търсеха такива хотели. Казах, че не ме интересува каква е цената, но важното е отборът да бъде настанен, както трябва.

Французите предоставиха два микробуса, с които да се предвижва отборът и в крайна сметка се разпоредих да се търсят хотели. Търсехме начин отборът да се устрои, но за съжаление са се получили всички тези неудобства, за които бях притеснена. Непрекъснато бях във връзка с Мариела. Никой не е предполагал, че французите могат по този начин да ни устроят”, заяви Гигова./БЛИЦ