Най-голямата мечта на всеки спортист е участието на олимпийски игри. Малко са случаите, когато някой се отказва от Олимпиадата, след като е спечелил квота и не е контузен.

Именно такава е ситуацията с Бийти Дойч. 30-годишната израелска шампионка на маратон обяви, че се отказва от участие на Игрите в Токио през следващата година.

Причината е изключително странна, но и достойна за уважение. Дойч, която е родена в САЩ, но се състезава за Израел, е твърдо спазва принципите на ортодоксалния юдаизъм и свещения Шабат. Това означава, че тя не извършва никаква работа в събота.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Ако олимпийските игри се бяха провели в Токио по програма през 2020 г., маратонът щеше да е в неделя. Това беше идеално. Програмата за 2021 г. обаче мести състезанието в събота. Това означава, че имам сериозен проблем и няма да участвам на Олимпиадата“, призна 30-годишната атлетка.

Бийти Дойч, който е майка на пет деца, винаги се състезава облечена в пола. Това също е част от нейните религиозни принципи. Спортният й екип не пречи на добрите й резултати. Тя е шампионка на Израел на маратон за последните две години, както и полумаратон за 2019 г.