България спечели медал още в първия ден и още в първата категория от програмата на започналото в Клейпеда (Литва) европейско първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки до 23 години, съобщава сайтът на Българската федерация по вдигане на тежести.

Даниела Пандова (категория до 48 кирограма) спечели бронзов медал с двубой от 151 килограма. Пандова изхвърли 66 килограма, което я нареди трета в първото движение. След това в изтласкването бе втора с 85 килограма, а общият сбор от резултатите я нареди сред медалистките и я качи на почетната стълбичка.

Другата наша представителка в тази категория Наталия Драганова остана шеста. Шампионка е представителка на Полша, среброто е за състезателка от Беларус.

„Много добро начало за нас, дано така да продължи българското представяне до края на първенството,“ коментира от Клайпеда президентът на БФ Вдигане на тежести Неделчо Колев, който участва и в заседание на Изпълкома на Европейската щанги асоциация.

На 4 октомври (неделя) младежкият шампионат в Литва продължава, България ще бъде представена в две категории до 20 години.: при юношите до 62 кг Стилян Грозев и Петър Ангелов и при девойките до 53 кг Атанаска Илиева.