Дело за 7000 лв. срещу боксов клуб Левски ще заведе националът Младен Манев. Бронзовият медалист в кат. 75 кг от европейското първенство в Москва през юни не е получил и стотинка от шефовете си в последната година.

"Работя без договор, нямам осигуровки. В последната година не са ми дали нищо. От заплати ми се събират към 5000 лв. Имам още към 2000 лв. от премии. Нищо не са ми давали, само обещават. А ако не съм аз, няма да видят медал от републиканско първенство или някой турнир", призна Манев пред "7 дни спорт".
Той е получил заплахи, че ще бъде изгонен от клуба, защото не спазва дисциплината.

"Говорят ми, че ще си ходя. Щели да ме гонят. И какво от това?! Там е пълно с нещастници и измамници. Даже с бой ме заплашваха. Мълчах си само заради шефа на ОСК Левски Стоян Хранов, но вече не се трае. Живея в едно мизерно общежитие, а те говорят как ме били уредили", допълни Манев.

Нинджата, както е известен боксьорът, няма намерение да си търси нов отбор и ще участва в турнира за Купата на България като индивидуален състезател. "В повечето клубове е така. Преди бях в ЦСКА, сега съм в Левски. Едно и също е навсякъде. Ще тренирам сам и ще ходя по лагери само с националния отбор. Там също има проблеми. И там не дават пари. Уж казаха, че ще ми плащат след бронзовия медал, но не са ми дали нищо. А другите боксьори получават пари", призна Манев.

В момента националът се готви в родния си Тетевен. "Настаниха ме в луксозен хотел. Има си фитнес, има си басейн. Ако бях в София, щях да си тренирам в мизерията. Сега съм сигурен, че като наближи следващото първенство, ще започнат да ме викат, за да ги спасявам и да печелят пари на мой гръб", завърши Манев./БЛИЦ