В католическия храм в родното село на Милен Добрев - Житница, шампионът беше положен за поклонение в чисто бял ковчег, предаде репортер на БЛИЦ.

Починалият от инфаркт спортист е облечен в черен костюм, а на врата му е златният медал от Олимпиадата в Атина 2004.

Баща му Атанас и майка му Сийка са съкрушени. Бившата му съпруга Кирилка също го изпраща в последния му земен път. Когато ковчегът беше докаран пред храма, двете жени се свлякоха и не спираха да ридаят.

Най-добрият приятел на Милен - щангистът Величко Чолаков, застана до тленните останки и не промълви дума. Той и още няколко момчета внесоха ковчега на ръце в църквата.

Хора от цяла България се стичат в Житница, за да изпратят своя приятел. Към мястото пътува и треньорът на починалия - Кръстю Милев.

Пред БЛИЦ изпълнителният директор на клуб Марица Евгени Пенков каза, че цялата спортна общественост в България е потресена от трагредията и искрено скърби за загубата, която понася спорта ни. За погребението пристигна и кметът на Община Калояново Александър Абрашев. Той също склони глава пред човека, който някога прослави общината.

Продължават да прииждат хора с цветя и венци.

Бабата на шампиона - Марийка, жално оплака внука си. Той е бил любимият й внук. Невярваща жената само плачеше и нареждаше: "Защо Миленка ни остави? Няма да преживея загубата.".
КРИСТИНА ИВАНОВА/БЛИЦ


dobrev_pogreb.jpg

dobrev_pogreb1.jpg

dobrev_pogreb2.jpg