Спортният министър Димитър Илиев определи младите български спортисти като най-големия капитал за държавата. Той говори на церемония, на която бяха отличени състезатели със значителни успехи през изминалата година.

"Г-н министър председател, уважаеми олимпийски, световни и европейски шампиони, уважаеми г-н ректор, скъпи приятели и скъпи спортисти, добре дошли на първото по рода си награждаване "Младите таланти на България". 

За мен е изключително удоволствие да имам възможност днес да бъда тук с вас, защото за мен най-големият капитал за една държава са хората в нея", заяви министър Илиев.

"Вие, като едни млади шампиони, всъщност сте точно примерът, от който имаме нужда в България. 

"Само един спортист може да знае какви усилия полагате, за да достигнете нивото, на което се намирате... Колко лишения, труд, воля, постоянство, дисциплина, отдаденост и здрави нерви трябват, за да можете да стигнете там, където сте. Вие сте нашата гордост и нашата радост. 

Благодаря ви от сърце. Искам да ви пожелая да имате много сила и големи мечти, в които да вярвате, защото колкото и добри да сте, ако вие самите не вярвате, няма как да стане. Още веднъж, благодаря от сърце на вас и на вашите треньори, които са с вас от сутрин до вечер. Благодаря на вашите федерации за това, че ви подкрепят. Благодаря на вашите семейства, защото и те търпят лишения".